Bronze beelden van Karin Beek en Ans Zondag

De KunstSalon, gevestigd aan de Oudegracht 315 in Utrecht heeft een heel divers en wisselend aanbod van zowel gevestigde kunstenaars als nieuw talent. De KunstSalon richt zich op figuratief werk van hedendaagse beeldende kunstenaars. De met zorg samengestelde collectie van De KunstSalon bestaat uit onder meer schilderijen, bronzen beelden, grafiek, tekeningen en fotografie. Wij helpen u graag met een deskundig en persoonlijk kunstadvies in de KunstSalon.

Karin Beek en Ans Zondag leggen zich beiden op geheel eigen wijze toe op het maken van bronzen beelden.

Bronze beelden van Karin Beek

Karin Beek (1948) haalt de inspiratie voor de bronzen beelden uit haar directe omgeving. De schapen die grazen in de wei legt zij vast in brons. Het gaat daarbij niet alleen om de vorm maar ook om de emotie. Soms zijn de bronzen beelden van Karin Beek stoer en uitdagend en soms zacht en in zichzelf gekeerd. De beelden van Karin Beek nodigen met hun zachte ronde vormen de toeschouwer altijd uit tot aanraken.

Bronze beelden van Karin Beek en Ans Zondag

Bronze beelden van Ans Zondag

Ook Ans Zondag werkt in brons. De dieren die zij ziet in haar woonomgeving, het Spaanse Andalusië, zijn haar grote inspiratiebron. Ans Zondag weet de emotie en de kwetsbaarheid van het dier te vangen in brons. Zo verbeeldt zij bijvoorbeeld de eerste stapjes van een pasgeboren kalfje die nog onwennig op eigen benen staat. Het bijzondere patina van de bronzen beelden van Ans Zondag geeft de beelden ten slotte een heel eigen karakter.