Etsen en schilderijen van Marcel Schellekens en Frank Dekkers

De KunstSalon richt zich op figuratief werk van hedendaagse beeldende kunstenaars. Er is altijd een wisseld en divers aanbod van zowel gevestigde kunstenaars als nieuw talent. De met zorg samengestelde collectie van De KunstSalon bestaat uit onder meer schilderijen, bronzen beelden, grafiek, tekeningen en fotografie. Wij helpen u graag met een deskundig en persoonlijk kunstadvies in de Kunstsalon aan de Oudegracht 315 in Utrecht.

Etsen en schilderijen van Marcel Schellekens en Frank Dekkers

Etsen en schilderijen van Marcel Schellekens

Marcel Schellekens kiest in zijn etsen en schilderijen voor alledaagse onderwerpen.  Echter schildert en etst Marcel Schellekens deze niet altijd precies na. Zijn onderwerpen heeft hij wel in het echt gezien en deze combineert hij vervolgens met andere elementen uit zijn omgeving of met foto’s die hij eerder op andere plaatsen maakte. Door mensen toe te voegen in een omgeving die oorspronkelijk leeg was wordt er een spanning opgebouwd. De toeschouwer wordt zo uitgenodigd om zelf het verhaal in te vullen of een herinnering op te halen. In zowel de schilderijen als de etsen van Marcel Schellekens komen steeds vijf thema’s terug namelijk  mensen, stillevens, dieren, interieurs en landschappen. Het werk van romantisch realist Marcel Schellekens boeit. Telkens zie je weer nieuwe dingen en kleur, sfeer en compositie komen evenwichtig samen.

Etsen en houtsneden van Frank Dekkers

Ook Frank Dekkers maakt etsen en is daarnaast vele technieken meester:  zo maakt Frank Dekkers etsen, houtsneden, pentekeningen en olieverfschilderijen. Hij werkt altijd op locatie midden in het landschap en weet met zijn penseel het glooiende landschap vast te leggen. Het Hollandse rivierlandschap intrigeert Frank Dekkers waar hij is opgegroeid en woont. Stil is het in de landschappen van Frank Dekkers waar mensen altijd ontbreken en de natuur en het weer een belangrijke rol spelen. Hierdoor hebben de werken van Dekkers een serene uitstraling en een tijdloos karakter.